В Чехії зобов’язують носити по дві маски через погіршення ситуації з коронавірусом

19.02.2021 15:34   -

Уряд Чехії запровадив обов’язкове носіння респіраторів чи двох масок одночасно у магазинах та інших громадських місцях.

Про це за результатами засідання уряду оголосив міністр охорони здоров’я країни Ян Блатни, – повідомляє iDNES.

За його словами, одночасне носіння двох масок є обов’язковим для людей, які не мають респіраторів моделей FFP2, KN95, або N95.

“Останніми днями у Чеській Республіці відбулося подальше погіршення ситуації”, – прокоментував рішення міністр.

Нові заходи з безпеки вживатимуться у громадських місцях із великим скупченням людей, зокрема, лікарнях, магазинах та у громадському транспорті.

Окрім того, мешканці країни віком понад 70 років із 1 березня отримають можливість зареєструватися для вакцинації проти COVID-19. Також уряд розширить програму з вакцинації лікарів загальної практики.

Чехія планує спрямувати найбільшу кількість вакцин у регіони Карлові Вари та Градец-Кралове, де ситуація з поширенням є найскладнішою.

Міністр охорони здоров’я також розкритикував дії свого попередника Романа Примули та заступника головного гігієніста, директора Департаменту охорони здоров’я Міністерства охорони здоров’я Яна Марунека, які поїхали на футбольний матч Європейської ліги “Славія – Лестер” в Едемі.

“Люди, які перебувають на цих посадах і хочуть, щоб нація залишалася вдома або навіть говорили про необхідність жорстких блокувань, повинні брати приклад”, – сказав Блатні.