В центрі Дніпра з’являється все більше простору для піших прогулянок дніпрян і гостей міста

30.12.2020 09:28   -

Наступного року після цьогорічної реконструкції вулиці Короленка будуть займатися вулицею Володимира Мономаха. Про це розповів заступник міського голови з питань благоустрою Михайло Лисенко.

Пішохідною стане лише певна ділянка вулиці Мономаха – від проспекту Яворницького до вулиці Глінки. Ця частина вулиці Мономаха буде продовженням прогулянкового простору, який нещодавно створено на вулиці Короленка, таким чином, пішохідних зон в місті стане ще більше. Однак перекривати рух по вулиці Мономаха поки не збираються. Спочатку фахівці проведуть реконструкцію даної території, – повідомляє Наше місто.

Перед цими змінами фахівцями було проаналізовано можливий трафік і взагалі, як це рішення може вплинути на дорожній рух в місті. 

За словами заступника мера, нова схема руху транспорту з урахуванням появи пішохідної зони на Мономаха вже розроблена і навіть погоджена з управлінням патрульної поліції області. 

Ця ділянка хочуть зробити пішохідним / фото: googlemaps.com

Чиновник також підкреслив, що ставити на перше місце інтереси пішоходів – європейська практика. Тільки після них влада повинна враховувати потреби працівників громадського транспорту і автомобілістів.

Нагадаємо, що минулого року було прийняте рішення зробити пішохідною вулицю Короленка і це рішення успішно втілили в життя. Ось якою чарівною вона стала.

Зображення може містити: ніч, небо та надворі
Зображення може містити: надворі