В Бразилії вже бракує місць на кладовищах для померлих від коронавірусу

02.04.2021 13:10   -

На тлі рекордної смертності від коронавірусу в Бразилії не вистачає місць для поховань, в найбільшому місті Сан-Паулу жертв COVID-19 ховають в старі могили, – повідомляє Reuters.

Могильники Сан-Паулу приступили до ексгумації давно похованих тіл на кладовищі Віла-Нова-Кашуейрінья. Тіла транспортують в інше місце в рамках стандартної процедури.

Найбільше місто Бразилії в четвер прискорило зусилля, щоб спустошити старі могили, звільнивши місце для зростання кількості смертей Covid-19, оскільки мерія Сан-Паулу цього тижня реєструвала рекордні щоденні поховання.

Працівники кладовища опускають труну жертви Covid-19 до його могили на кладовищі Віла Формоза в Сан-Паулу, Бразилія.  Фотографія: Нельсон Антуан / AP Photo

Болівія оголосила в четвер, що закриє свої кордони з Бразилією, посилаючись на занепокоєння з приводу нового варіанту захворювання, виявленого у великого сусіда.

Днем раніше бразильський біомедичний інститут “Бутантан” заявив, що виявив новий варіант, який поділяє схожість з одним, вперше побаченим у Південній Африці, який, здається, є більш стійким до вакцин.

Південноафриканський варіант є більш заразним, як і більш ранній варіант, виявлений у Бразилії.

Sao Paulo exhumes old graves to make space for surging COVID-19 burials |  Reuters

У четвер Чілі також закрила свої кордони для всіх іноземців, одночасно посиливши жорсткий режим, оскільки перевищила мільйон випадків, зафіксованих з початку пандемії.

Країни регіону висловлюють занепокоєння, що Бразилія є місцем для розмноження нових варіантів, оскільки випадки сплеску зростають, і президент Бразилії Жаїр Болсонаро відмовляється підтримувати маски та блокування.

Спалах Бразилії – другий за рівнем смертності у світі після Сполучених Штатів, в середньому за минулий тиждень близько 3100 смертей та 74000 нових випадків на день.

Сан-Паулу також вдається до пізніх нічних поховань, щоб не відставати від попиту, кладовища мають право залишатися відкритими до 22:00.

На кладовищі Віла Формоза працівники в масках та з повним захисним спорядженням копали ряди могил під прожекторами та повним місяцем.

У вівторок у місті Сан-Паулу було зареєстровано 419 поховань – найбільше з моменту початку пандемії.

Якщо поховання продовжуватимуться такими темпами, мерія заявила, що потрібно буде вжити більше заходів на випадок непередбачених ситуацій.