В антирейтингу з безробіття лідирує Дніпропетровщина

26.06.2018 19:00   -
Автор:

Дежавний комітет статистики оприлюднив дані щодо кількості безробітного населення у країні за регіонами у 2018 році. Відомості були отримані методом вибіркового обстеження населення (домогосподарств) з питань економічної активності.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на t1.
Держстат опублікував на своєму сайті дані щодо кількості безробітних (станом на березень поточного року) у різних регіонах України.
Згідно із дослідженням економічної активності, найбільше людей працездатного віку не можуть знайти роботу (або ж працюють у тіньовій зоні економіки) у таких областях, як: Дніпропетровська (125,8 тисячі безробітних), Донецька (125,3 тисячі людей не мають роботи) та, несподівано, Львівщина, де безробітними у працездатному віці є 88,3 тисячі жителів.
Також до верхніх п’яти рядків «антирейтингу» ввійшли Запорізька (85,8 тисячі безробітних) і Харківська області (79,3 тисячі осіб без офіційної з/п).
На Волині ситуація одна з кращих в країні – порівняно невелика кількість волинян не можуть працевлаштуватися: 54,4 тисячі осіб.
Що стосується столиці, то станом на березень-2018 у Києві проживало 104,2 тисячі безробітних працездатного віку.
Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.