Усі рівні, але є “рівніші” – Зеленського можуть вакцинувати від коронавірусу у першу чергу

08.02.2021 17:40   -

Україна – демократична країна і рівність прав та можливостей закріплена Конституцією. Втім, ті, хто мають владу, здається, не перестають піклуватися про себе більше, ніж про інших (простих) громадян України.

Міністр МОЗ Максим Степанов заявив про те, що президент Зеленський та інші “суспільні авторитети” можуть отримати вакцину від коронавірусу поза чергою, – повідомляє УП.

Степанов виправдав можливість позачергової вакцинації президента й інших чиновників їхнім прагненням показати безпечність вакцини.

Ми допускаємо не вакцинацію поза чергою… Ми допускаємо внесення змін до національного плану вакцинації, щоб показати безпечність вакцини, якою ми будемо вакцинувати громадян. Для цього потрібна довіра людей… Така довіра виникає в людей, наприклад, якщо міністр охорони здоров’я говорить, що треба вакцинуватися або президент. Так сталось, що я і Володимир Олександрович не належимо до жодної групи ризику, тому припадаємо на п’ятий етап. Але щоб довести… По такому шляху ідуть різні країни світу, коли вакцинуються перші особи держави. В тому числі, тут можуть бути люди, які є авторитетами в суспільстві“, – заявив Степанов.

Нагадаємо, що 05 лютого МОЗ отримало підтвердження щодо постачання в Україну 12 млн доз вакцин для профілактики COVID-19. Вакцини розроблені AstraZeneca разом з Оксфордським університетом, а також компанією NovaVax.