Уряд спростив проведення трансплантації кінцівок для військовослужбовців

21.10.2021 06:49   -

Кабінет Міністрів прийняв постанову, що забезпечить проведення трансплантації кінцівок особам, які втратили їх в результаті бойових дій, захищаючи незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України і безпосередньо брали участь в АТО/ООС та стримуванні збройної агресії РФ. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, 20 жовтня, – повідомляє “Армія.Інформ”.

У постанові зазначено, що Український центр трансплант-координації може вивозити анатомічні матеріали людини за межі митної території України для проведення трансплантації кінцівок в іноземних лікарнях.
Також для встановлення можливості проведення трансплантації кінцівок в Україні Український центр трансплант-координації подає запит до Центрів трансплантації щодо підтвердження можливості проведення такої.

У пояснювальній записці повідомляється, що станом на сьогодні близько 1 200 українських військовослужбовців втратили кінцівки та потребують проведення трансплантації.

Уряд стверджує, що це рішення дозволить українським лікарям перейняти досвід іноземних колег з проведення таких надскладних операцій для їх подальшої реалізації в Україні.