Уряд планує запровадити електронні військові квитки

11.02.2020 08:37   -
Автор:

Уже в цьому році уряд панує замість старих військових квитків-книжок запровадити електронні карти зі штрих-кодом. Про це міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив «Радіо Свобода».
«У цьому році він вже буде. Уже зараз ми з ним працюємо. У тестовому режимі буде наприкінці першого кварталу. І в першому півріччі вже запрацює. Це перехід на безпаперову форму. У нас взагалі цілий ряд напрямків саме по електронному документообігу. Цей проєкт стоїть всередині. Так само в першому півріччі в нас вже будуть перші електронні військові квитки як тестові. Хоча їхнє розповсюдження займе деякий час. Може, ще рік», – сказав Загороднюк.
Картинки по запросу
Також міністр додав, що вся інформація по офіцерах, сержантах запасу, а також усіх військовозабовязаних буде переведена у цифровий реєстр, що має спростити облік і стосунки громадян із військкоматами:
«… коли це буде реалізовано, то фактично отримання всіх паперів з військкомату, якщо вам не треба туди приходити, як у центр комплектації, підписати контракт чи поступити на службу і так далі, ви зможете отримувати віддалено, через електронний цифровий підпис і без приходу в сам військкомат», – пообіцяв міністр.
Втім, звичайні громадяни це нововведення сприймають із острахом, залишаючи коментарі такого змісту:
– «В результате каждый офицер и солдат будет в росийской базе данных. Даа, дела зельоные».
– «Цікаво, скільки повна база військовозобов’язаних буде коштувати на блек маркеті вже наступного року. Можу спрогнозувати, але не хочу псувати бадьорого діджитального настрою».
Днепр.Главное