«Укроборонпром» та американські оборонні компанії уклали угоди на $2,5 млрд

02.09.2021 06:09   -

Угоди передбачають спільні розробки, постачання продукції та створення нових виробничих потужностей.

Держконцерн «Укроборонпром» за результатами переговорів уклав три угоди про співробітництво на загальну суму $2,5 млрд щодо спільних розробок, постачання продукції та створення нових виробничих потужностей, – повідомляє пресслужба концерну.

Зазначається, що було проведено переговори з керівництвом американської компанії Lockheed Martin Corporation, зокрема з віцепрезидентом Раймондом Пізеллі.

На "Зброя та Безпека-2020" свою продукцію покаже американський Lockheed  Martin (фото) | Defense Express

Концерн також співпрацюватиме з Harris Global Communications Inc, яка є одним зі світових лідерів оборонних технологій. Підписана угода передбачає реалізацію спільних проєктів з постачання продукції в Україну, її подальшу інтеграцію у повітряні, наземні та морські системи.

EU Nation Awards Harris $90 Million in Tactical Radio Contracts - Via  Satellite -

Ще однією угода – із GLOBAL ORDNANCE – компанією-постачальником оборонної продукції у різних країнах світу. Разом із DAY & ZIMMERMANNLONE STAR LLC сторони підписали документ щодо розробки проєктів з модернізації та створення нових виробничих потужностей із залученням іноземного капіталу для підприємств «Укроборонпрому».  Ця стратегічна угода дозволить уряду України використати величезний ланцюжок поставок та виробничі партнерства Global Ordnance у США і в усьому світі, щоб отримати безліч елементів захисту, технологій і виробничих можливостей, які необхідні для зміцнення в Україні інфраструктури військовій та оборонній промисловості.

Глобальні боєприпаси підписують угоду про співпрацю з Україною Державним концерном "Укроборонпром"

Президент GLOBAL ORDNANCE Марк Моралес заявив: “Наші міцні відносини з Україною продовжують бути взаємовигідними для США та наших українських союзників. Завдяки цьому останньому і вітається розширення співробітництва, промислова база США виграє від додаткової роботи, а Україна отримає необхідні можливості”.

Штаб-квартира Global Ordnance зі штаб – квартирою в Сарасоті, штат Флорида, нещодавно була названа однією з найбільш швидкозростаючих компаній у районі Тампа-Бей. Через свої різні підрозділи компанія Global Ordnance займається постачанням оборонного обладнання Міністерству оборони США та союзникам США, а також постачає на комерційний ринок вогнепальну зброю, боєприпаси та зовнішні матеріали.

Визнання армії Новини глобальної оборони та безпеки
Виробництво на заводі "Маяк"

«Досягнуті домовленості та підписані угоди виводять на новий етап співпрацю між нашими країнами у сфері ОПК та підтверджують зацікавленість американських партнерів у співробітництві з українською оборонкою», – відзначає Юрій Гусєв.

Нагадуємо, що американська компанія зі світовим ім’ям Lockheed Martin брала участь у міжнародній виставці «Зброя та безпека – 2021» в Україні з демонстрацією винищувача F-16.