«Укроборонпром» співпрацюватиме з британською Babcock в питаннях будівництва військових кораблів

17.09.2021 10:48   -

«Укроборонпром» підписав угоду про співпрацю з міжнародною групою компаній Babcock International щодо військово-морських проєктів. Підписання відбулося у Лондоні під час Міжнародної виставки оборонних технологій DSEI-2021, – повідомляє пресслужба «Укроборонпрому».

Документом передбачається співробітництво та спільна реалізація українських військово-морських проєктів у рамках програми розширення спроможностей Військово-Морських Сил Збройних Сил України (UNCEP). Передбачається розширення військово-морських платформ та постачання ракетних кораблів.

Укроборонпром ещё раз подписал соглашение о сотрудничестве с британской  Babcock International по ВМС

UNCEP передбачає розширення можливостей військово-морських платформ та постачання нових, зокрема ракетних кораблів швидкого наступу. Також йдеться про озброєння на судні та навчання військово-морського персоналу.

“Розраховую, що реалізація підписаної угоди дозволить значно посилити спроможності та бойовий потенціал українського флоту, а наша співпраця стане драйвером відновлення суднобудівної галузі України”, – зазначив гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Раніше повідомлялося, що «Укроборонпром» та американські оборонні компанії уклали угоди на $2,5 млрд. Угоди передбачають спільні розробки, постачання продукції та створення нових виробничих потужностей.