Укргідрометцентр попереджає про серйозне погіршення погоди

19.07.2021 12:04   -

Українські синоптики попереджають – у Дніпропетровщину йдуть не лише зливи з грозами, але й їхні неприємні супутники – сильні пориви шквального вітру зі значним зниженням температури, місцями – град.

Учора, 18 липня, синоптики оголосили рівень небезпечності – перший (жовтий), що означає потенційно небезпечні погодні умови, що стосувалося переважно західних і північних областей України. Але, за прогнозами Укргідрометцентру, циклон просувається на Схід, тож незабаром така погода встановиться і на Дніпропетровщині.

Так (на фото нижче – Ред.) виглядає поточна синоптична ситуація над нашою країною. Холодний фронт із хвилями просувається із північного-заходу, вздовж лінії фронту утворюються потужні грозові хмари висотою до 12 км із температурою на вершинах близько -60°С, під хмарами випадають дощі зливового характеру, шквали та град. Під час випадіння опадів та граду із хмари опускається переохолоджене повітря, і вдаряючись об землю поширюється, ніби ударна хвиля, в якій повітря обертається навколо горизонтальної вісі, досягаючи раптово великих швидкостей. Такий вітер має назву шквалистого низхідного посилення вітру, яке і здатне пригинати та ламати дерева. Будьте обачні і бережіть себе!“, – сказано в повідомленні синоптиків.

На зображенні може бути: карта, небо та текст