Українцям назвали причини скорочення та позбавлення пенсій

11.02.2019 18:45   -
Автор:

На початку лютого Кабінет міністрів України запустив масштабну програму верифікацій соціальних виплат і пенсій населення з метою скорочення витрат з державного бюджету.
Про це розповів заступник міністра фінансів Юрій Джигир, повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на «Тoday.ua».
«Верифікація державних виплат спрямована на те, щоб допомогу з державного бюджету отримували саме ті, кому вона потрібна. Бюджетні кошти повинні витрачатися ефективно і прозоро, а допомога надаватися адресно. Тому проведення верифікації в інтересах не лише людям, яким дійсно потрібна допомога, але і всіх чесних платників податків», – заявив представник уряду.
У Мінфіні назвали основні причини скорочення та позбавлення соціальних виплат:
– якщо виплати оформлені за підробленими документами або документами, що містять помилки;
– якщо пенсіонер залишив територію України (виїхав закордон);
– якщо пенсіонер проживає на непідконтрольній урядом території країни, або має статус внутрішньо переміщеної особи, але не може підтвердити з допомогою перевірки фактичного місця проживання на «вільній» території.
У законопроекті «Про верифікацію та моніторинг державних виплат» передбачено три етапи верифікації:
– превентивна – перевірка проводиться перед призначенням соціальної виплати і пенсії;
– поточна – перевірки для тих громадян, які вважають, що отримали законодавче право на соцвиплату;
– ретроспективна перевірка здійснюється для раніше призначених виплат.
Відзначається, що перевіряти будуть пільги, субсидії, стипендії та інші соціальні виплати для населення, які надаються за рахунок місцевого та державного бюджету чи Пенсійного фонду.