В Україні приватні школи звільнять від виконання статті про мову навчання

30.03.2018 18:30   -
Автор:

Україна має намір на законодавчому рівні продовжити перехідний період реалізації реформи освіти й звільнити приватні школи від виконання статті про мову навчання.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на«Слово і Діло».
«Передбачається на законодавчому рівні закріпити продовження перехідного періоду для поступового здійснення реформи у сфері освіти й звільнити приватні школи від нових мовних вимог згідно зі статтею 13 Рамкової конвенції про захист національних меншин», – ідеться в повідомленні МЗС.
Відзначається, що Україна залишається в рамках своїх міжнародно-правових зобов’язань – продовжує сприяти вільному та всебічному розвитку громадян, зокрема представників нацменшин, а також забезпечувати достатню частку освіти мовами меншин у початковій і середній школах на додаток до вивчення державної мови.
«Указ президента «Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік» – це складова законодавчого поля України, за допомогою якого, зокрема, вирішується питання імплементації закону «Про освіту», а також неухильний вектор змістовного дотримання висновку Венеціанської комісії від 11 грудня 2017 року, зокрема пункту 126», – повідомили в міністерстві.
Крім того, там додали, що в рамках виконання закону «Про освіту» Україна готова почати новий діалог із представниками нацменшин і забезпечити, щоб виконання цього документа не загрожувало збереженню їхньої культурної спадщини та безперервності вивчення мов національних меншин.