Україна лідер у системі електронних закупівель

09.11.2018 09:30   -
Автор:

Реформа публічних закупівель є системою заходів, що дозволяє суттєво зменшити втрату бюджету у процесі замовлення послуг та продукції на ринку.
Про успішність реалізації прозорих торгів через систему ProzZorro наголосив 8 листопада листопада у Києві перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “Вголос”.
Мета цієї реформи, за його словами, довести втрати від можливих порушень та зловживань у процесі закупівель до невигідних для учасників торгів. Навіть у країнах ЄС втрати бюджету у системі закупівель становлять біля 7 відсотків. Ми також наближаємося до цих стандартів. Натомість саме в Україні відбувається найбільше закпівель у системі електронних закупівель. Щодня відбувається близько п’яти тисяч тендерів, участь у закупівлях взяло 196500 юридичних осіб.
Максим Нефьодов також запевнив, що українська система закупівель ProZorro має найкращий ризик-менеджмент і саме це приваблює іноземних інвесторів успішно брати участь у тендерах в Україні.