Український воїн загинув на Донбасі

28.10.2021 09:04   -

Прес-служба ООС повідомила, що минулої доби, 27 жовтня, через обстріл проросійських терористів у зоні проведення ООС, загинув український військовий.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям. Командування та особовий склад Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну“, – йдеться у повідомленні.

Загалом за минулу добу терористи здійснили 15 порушень режиму припинення вогню. При цьому, бойовики застосовували заборонені Мінськими угодами види зброї – артилерію калібру 122 мм і міномети калібру 120 мм.

Поблизу ГРАНІТНОГО окупанти двічі здійснили обстріли з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм. В напрямку ЛУГАНСЬКОГО ворог чотири рази вів вогонь, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю. Біля НОВОТОШКІВСЬКОГО противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї. В бік НОВОЛУГАНСЬКОГО та ВОДЯНОГО найманці застосували ручні протитанкові гранатомети. В районі ЛЕБЕДИНСЬКОГО та ЗАЙЦЕВОГО обстріли велися з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Неподалік ШИРОКИНОГО ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. Позиції поблизу КРЯКІВКИ потрапили під обстріл з мінометів калібру 120 мм. Біля ГРАНІТНОГО російські найманці за допомогою безпілотного літального апарату здійснили скидання невідомих вибухових пристроїв. Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотника з перетином лінії зіткнення“, – сказано в повідомленні прес-служби ООС.

Станом на 7 годину ранку, 28 жовтня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню – поблизу Луганського окупанти здійснили обстріл зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.