Український уряд налагоджує контакти з … Ботсваною та Нігерією

22.07.2021 12:22   -

Зеленський та його команда, судячи з усього, розчарувалися в “західних партнерах”, почавши активний пошук альтернативних “друзів” поза межами Європи. То Китай їм важливий, то в Грузію їдуть. Авжеж, важко виконувати “забаганки” Заходу щодо боротьби з корупцією в Україні та проводити реальні реформи.

Краще оточити себе менш “гарними”, щоб і самому здаватись красенем

Ось на днях міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із міністром закордонних справ Республіки Ботсвана Лемогангом Квапе. Розмова була про пожвавлення політичного діалогу, збільшення обсягів торгівлі, розвитку співробітництва в сферах освіти та сільського господарства.

Незважаючи на географічну віддаленість, Україну та Ботсвану об’єднують традиційні зв’язки дружби та взаємної поваги. Велика кількість ботсванських студентів свого часу здобувала вищу освіту в Україні. Зараз ці люди обіймають високі державні посади, успішно займаються бізнесом. Ми маємо гарну базу, аби відкрити новий розділ у відносинах наших держав на благо наших народів”, – наголосив Дмитро Кулеба. 

Напередодні, 16 липня, Кулеба спілкувався із представниками Нігерії – наголошував на партнерсті, інвестиціях та обміну технологіями (!!!).

міністерство закордонних справ україни - дмитро кулеба обговорив із джеффрі онйєамою активізацію відносин україни та нігерії

У контексті зміцнення відносин України та країн Африки міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із міністром закордонних справ Федеративної Республіки Нігерія Джеффрі Онйєамою. Міністри обговорили кроки задля активізації політичного діалогу, збільшення обсягів торгівлі, пожвавлення співробітництва у сфері освіти, посилення взаємодії в рамках міжнародних організацій. Вони домовилися провести найближчим часом черговий раунд політичних консультацій на рівні заступників міністрів закордонних справ. Дмитро Кулеба відзначив зацікавленість українського бізнесу в реалізації інфраструктурних, енергетичних та сільськогосподарських проєктів у Нігерії“, – йдеться у релізі МЗС.

Схоже, що дружити із розвинутими і багатими країнами нашим керманичам не цікаво, а тому Зе-команда шукає друзів побідніше і таких, перед якими легше хизуватись своїми скромними досягненнями.