Український прапор-рекордсмен замайорів над столицею

23.08.2021 10:11   -

У День Державного прапора в небі над Києвом підняли найбільший стяг в Україні площею 309 метрів квадратних, – повідомляють організатори акції — Dronarium Україна.

Акцію «Україна разом» провели до 30 річниці Дня прапору та Дня Незалежності України. Згодом цей прапор пролетить над Україною.

На зображенні може бути: дорога

Так організатори вирішили об’єднати українців від заходу до сходу, з півночі на південь упізнаваним символом нації — українським прапором.

Рекорд зафіксували представники Національнрого реєстру рекордів України — «Найбільша площа прапору України, піднятого дроном».

Нагадаємо, до Дня державного прапора України Міністерство закордонних справ також опублікувало відео, як різні країни світу вітають Київ зі святом, розгортаючи український стяг.

Офіційно державним символом України синьо-жовтий прапор став 18 вересня 1991 року — в цей день президія Верховної Ради ухвалила відповідну постанову. День Державного прапора України встановлений указом Леоніда Кучми від 23 серпня 2004 року.

У 2009 році Віктор Ющенко вніс до указу зміни, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора по всій Україні у цей день.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі