Українськи дипломати зганьбилися, – вивозили контрабандою з країни валюту, золоті вироби і цигарки

02.03.2021 10:46   -

“Учора двох співробітників посольства України в Польщі спіймали на гарячому – їх затримали на кордоні під час спроби вивезти в службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок. Випадок для МЗС кричущий”, – написав Віцепрем‘єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба.

Після того, як їх було викрито, главі МЗС нічого не лишалося як відкликати обох співробітників із довгострокового закордонного відрядження. “Їхня робота в посольстві завершилася. У найближчі пару годин усі формальності з цього питання будуть завершені. Проти обох співробітників починаємо дисциплінарне розслідування щодо виявлених фактів. Розслідування буде ретельне і швидке. Звісно, презумпцію невинуватості ніхто не скасовував. Але за результатами розслідування я буду готовий ухвалювати будь-які рішення”, – наголосив Кулеба. 

Міністр також запевнив, що його відомство повністю співпрацюватиме з правоохоронними органами й очікує від них швидкого та неупередженого розслідування і встановлення всіх обставин справи. 

“Корупція є всюди, де є люди. Різниця лише в тому, толерують її чи ні. У МЗС – ні. Я ніколи не покриватиму негідників, які думають, що можуть використати дипломатичний статус не для служіння державі та людям, а для особистого незаконного збагачення. Кожен із системи дипслужби, незалежно від рангів і посад, хто буде кидати тінь на українську дипломатію, відчуватиме на собі всю недипломатичність моєї реакції”, – застеріг урядовець.

Посадовці МЗС України організували канал контрабанди до ЄС співробітники спецслужби викрили чиновників, які використовували офіційні документи відомства для контрабанди валюти, золота і підакцизних тютюнових виробів, на митному посту «Ягодин», – повідомляє Контррозвідка СБУ.

Немає опису світлини.

Волинської митниці контррозвідники СБУ затримали вантажівку, якою «дипломати» намагалися перевезти до Європейського Союзу:

  • 140 тис. доларів;
  • 67,2 тис. євро;
  • 11,6 тис. польських злотих;
  • майже 16 кг виробів із золота, орієнтовною вартістю 15 млн грн;
  • тютюнові вироби на 1,5 млн грн за цінами чорного ринку
May be an image of 1 особа

https://www.facebook.com/dmytro.kuleba/posts/10159019641328389