Українську компанію придбали американці за 85 млн доларів. Український офіс залишається працювати

28.10.2021 14:42   -

Американська компанія у сфері дизайну та маркетингу VistaPrint викупила 100% акцій української компанії, яка розробляє фотосток Depositphotos та онлайн-редактор Crello, – повідомляє ain.ua.

VistaPrint купує компанію за $85 млн з усіма її проєктами: Depositphotos, Crello, Lightfield, Bird In Flight та WAS. Усі колишні акціонери, серед яких були Європейський банк реконструкції та розвитку й TMT Investments, підтримали угоду.

Зазначається, що Depositphotos продовжить розвиток як окремий бренд. Crello перетвориться на VistaCreate.

Засновник компанії Дмитро Сергєєв повністю відходить від управління та залишає компанію. Вадим Нехай, який обіймав посаду керівника, приєднається до Vista як віцепрезидент  VistaCreate і Depositphotos, і продовжить керувати командами під керівництвом президента Vista з міжнародного бізнесу Флоріана Баумгартнера.

Український офіс компанії продовжить роботу. Новий власник планує поповнювати українцями команду для роботи над Depositphotos, VistaCreate та інших продуктів VistaPrint.

За словами Сергєєва, представники VistaPrint самі зв’язалися з Depositphotos. Переговори та укладення угоди тривали декілька місяців у дистанційному форматі.

VistaPrint – велика американська компанія у сфері дизайну та маркетингу, частина Cimpress, яка торгується на Nasdaq. Її підрозділи створюють контент для Facebook, Instagram, TikTok та інших соцмереж, розробляють логотипи, сайти та інші брендовані матеріали, друкують промоматеріали.

Раніше Depositphotos називали серед двадцяти найуспішніших продуктових компаній у гайді українською IT-індустрією.