Український автовиробник “ЗАЗ” постачатиме автобуси в ЄС

13.12.2020 15:05   -

Відомий український автовиробник ЗАЗ (Запорізький автомобілебудівний завод) зміг пройти сертифікацію за європейськими стандартами і готується постачати свої автобуси до країн Євросоюзу, – про це повідомляється на сайті компанії Укравто.

Наразі ЗАЗ – єдина компанія-автовиробник на пострадянському просторі, якій вдалося досягнути відповідності суворому стандарту ЄС для автобусів, серед яких – стандарт Євро-6. Даний стандарт свідчить про високі показники екологічності, економічності, якості та комфорту продукції ЗАЗ.

У компанії заявляють про плани реалізації автобусної техніки в європейських країнах разом із розширенням асортименту транспорту, що вигоовляється на заводі. Зокрема, йдеться про автобус ЗАЗ А10, що відповідає стандарту Євро-6.

Отриманий сертифікат відповідності нормам Європейського Союзу відкриває для українського автовиробника нові можливості. Завдяки тому, що автобуси виробництва Запорізького автомобілебудівного заводу, при схожих експлуатаційних характеристиках з європейськими аналогами, мають більш привабливу ціну, запорізьке підприємство має хороші перспективи продажів. Таким чином, вже в самий найближчий час, автобусна техніка, вироблена на ЗАЗ, буде поставлятися на ринки країн Європейського Союзу і складе конкуренцію місцевим виробникам“, – повідомляється на сайті.

ЗАЗ презентовал городской автобус А10 - Today.ua
ЗАЗ А10