Українські військові підірвались на вибуховому пристрої

15.09.2020 17:37   -

Сьогодні на Донбасі українські захисники зазнали удару – кілька військовослужбовців підірвалися на вибуховому пристрої.

Штаб ООС повідомляє, що двоє вояків підірвалиля на гранаті РГД-5, встановленій на розтяжку.

Сьогодні, 15 вересня, близько 11.40 в районі населеного пункту Шуми Донецької області внаслідок вибуху гранати типу РГД-5, встановленої, імовірно, у вигляді розтяжки, отримали поранення двоє військовослужбовців – полковник О.Апполонов та прес-секретар однієї з бригад В.Залевський. Обидва поранені доставлені до лікарні міста Торецьк, їхній стан – стабільний, задовільний.Апполонов та Залевський перебували в цьому районі з метою стандартної перевірки ситуації“, – сказано в повідомленні Штабу.

Окрім того, під час проведення інженерних робіт неподалік населеного пункту Водяне, на Приазов’ї, ще один військовослужбовець підірвався на невідомому вибуховому пристрої, отримавши поранення середньої тяжкості – його доправили до шпиталю.

На додачу до цих подій, Штаб повідомив про випадок порушення домовленостей з боку терористів – за допомогою дрона вони намагалися здійснити розвідку українських позицій.

Зокрема, у районі населеного пункту Водяне виявлено проліт БПЛА противника типу «МЕВІК» із перетином лінії розмежування. Наші засоби радіоелектронної боротьби подавили безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання“, – йдеться у повідомленні.