Українські розвідники на Донбасі захопили ворожий БПЛА і отримали нові докази присутності російських військових

08.05.2020 16:27   -

Розвідники СБУ в зоні проведення ООС змогли захопити дрон, за допомогою якого терористи здійснювали спостереження за позиціями українських військових та здійснювали обстріли. Зокрема, через дешифровку відео з БПЛА вдалося встановити особи причетних до убивства українських вояків.

Про цю подію повідомив журналіст Юрій Бутусов у Фейсбук.

«Уникальный случай! Разведгруппа ВСУ сбила беспилотник  боевой группы “Сокол” из состава 4-й бригады ВС РФ, на камере были дешифрованы данные, и, в том числе, информация о  вылете 27 февраля 2020-го года, и в результате были вычислены убийцы украинского воина 93-й бригады Владимира Федченко», – написав Бутусов.

Справді, дані, що отримали через захоплений літальний апарат українські розвідники, дуже важливі. Завдяки розшифрованій інформації вдалося встановити, хто саме керував безпілотним апаратом і в яких цілях. Розвідники встановили, що це були російські військові, що входили до снайперської групи, яка знищувала українських військовослужбовців.

«Оператором БПЛА был гражданин РФ, военнослужащий ФСБ РФ Александр Русак, житель Москвы, с позывным “Русак”. Смертельный выстрел произвел снайпер с позывным “Макар” – судя по винтовке, а это либо фирмы Акьюраси интернешнл либо российская Орсис, – также  военнослужащий российского спецподразделения», – зазначено в дописі журналіста.

На думку Бутусова, отримана інформація є важливим доказом не лише присутності російських вояків в Україні, але і доказом того, що росіяни навмисно провокують конфлікт на Донбасі, зриваючи можливість досягнення миру. За словами журналіста, отримані дані дають підстави українській владі переглянути стратегію на Донбасі, а українські розвідники заслуговують на державні нагороди.

На сайті видання Цензор.Нет розміщене відео із захопленого БПЛА – на ньому добре видні персони терористів.