Українські поліцейські протестували електрошокер на … своєму начальнику

23.11.2020 18:21   -

Начальник департаменту Патрульної поліції України Євгеній Жуков вирішив продемонструвати дію електрошокеру Taser на собі і довести його безпечність. Для цього Жуков дозволив вистрілити в себе з шокера і розповів про свої відчуття від цього.

Відповідне відео експерименту оприлюднила Патрульна поліція України на своєму Youtube-каналі.

Коротко про новий спеціальний засіб для поліцейських — Taser Х2. Електрошокер — прилад стримувальної дії, який допомагає на короткий час знерухомити правопорушника, не завдаючи йому при цьому шкоди для здоров’я. Прилад схвалений МОЗ“, – прокоментовано відео випробувань.

Поліцейський розказав, що шокер використовують у бігатьох країнах, він дозволений нашим МОЗом. На відео видно, як Жукова після пострілу в спину підтримують від вільного падіння двоє чоловіків. Після цього Жуков розказав, що свідомості не втрачав, дихав вільно, але було боляче і дуже виснажливо.

Електрошокер поліція може застосовувати лише в окремих випадках, що пов’язані із неохідністю відбиття нападу іншої людини (або тварини) та до тих, хто чинить фізичний опір поліції:

  • громадян, які вчинили адміністративне чи кримінальне правопорушення й чинять фізичний опір поліцейському;
  • громадян, що вчинили тяжкий або особливо тяжкий злочин і намагаються втекти;
  • громадян, які чинять збройний опір і намагаються втекти від поліції;
  • озброєних громадян, які погрожують відкриттям вогню або застосуванням інших предметів, що загрожують життю чи здоров’ю людей.