Українець встановив рекорд швидкості на електромотоциклі “Дніпро”

14.08.2021 09:55   -

На змагання Bonneville Speed ​​Week 2021, що проходили у США, українець на електричному мотоциклі Dnepr Electric, встановив світовий рекорд швидкості для електромотоциклів класу А Omega. Сергій Малик розігнався на мотоциклі, зібраному в Україні, до швидкості 195,93 км/ч.

Це найскладніший рекорд, який у мене взагалі був, – прокоментував Сергій Малик своє чергове досягнення. – Все в останній момент: три спроби, три рекордних кваліфікації …“, – прокоментував досягнення спортсмен.

Сергей Малик Dnepr Electric

Раніше Сергій на цьому мотоциклі вже перемагав у Бонневілі, але в цьому році конструкція байка була допрацьована, щоб досягти більш високої швидкості в ході заїздів. Електробайк побудований спеціально для участі в рекордних заїздах на соляному озері Бонневіль. Він оснащений синхронним електродвигуном на постійних магнітах номінальною потужністю 50 кВт і пікової 100 кВт. При цьому мотор важить всього 12 кг.

Спеціальний спортивний мотоцикл Dnepr Electric виготовила українська компанія DelFast. Електричний мотоцикл Delfast Dnepr був спеціально виготовлений для перегонів у партнерстві з відомим українським мотовиробником “Днепр” – за мотивами легендарного мотоцикла.

Компанія Delfast запрацювала в Україні з 2014 року як служба доставки. Кур’єри на електровелосипедах були першими, хто зміг доставити по Києву товари з інтернет-магазинів упродовж години. Засновник компанії – Данило Тонкопій.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі