Українець – рекордсмен Гіннеса як найстаріший у світі тенісист

17.07.2021 12:11   -

Для 97-річного Леоніда Станіславського, українця, який займається аматорським тенісом більше півстоліття, практично неможливо знайти гідного супротивника у його віковій групі, – пише Reuters.

Це не завадило йому брати участь у світових та європейських чемпіонатах серед сеньйорів та перегравати молодших конкурентів, хоча він не рухається по корту так швидко, як раніше.

Станіславському було 30, коли його колега, на той час радянський чемпіон з гімнастики, познайомив його з тенісом. Відтоді він тренувався тричі на тиждень у своєму місті Харкові на сході України.

“Це елегантний вид спорту. Це хороші фізичні вправи. Це прекрасна гра. І ще одна річ у тенісі – ви можете грати незалежно від вашого віку”, – сказав він Reuters.

Рекордсмен Гіннеса як найстаріший у світі тенісист, Станіславський тренувався напередодні Чемпіонату світу з супермійорів 2021 року, який відбудеться в жовтні на Майорці, Іспанія.

Вперше Міжнародна федерація тенісу представила вікову групу старше 90 років на турнірі 2021 року після того, як Станіславський направив письмовий запит до федерації з проханням про додавання нової категорії.

“Коли мені було 95 років, я почувався набагато краще, ніж зараз”, – сказав Станіславський, який рухається у своєму темпі, намагаючись повернути кожен постріл. “Навіть важко ходити, коли тобі 97 років.

“Люди до 70 років кажуть: ” Слава Богу, що я прожив ще рік “.  Люди у віці від 70 до 90 років кажуть: “Слава богу, я прожив ще місяць”. Я рахую кожен день і кажу: “Слава Богу, я прожив інший день”. “

Станіславський сказав, що секретом його довголіття було поєднання добрих генів та регулярного спорту.

Щоранку він починає з гімнастики та серії віджимань та підтягувань. Окрім тенісу, Станіславський є пристрасним шанувальником плавання та катання на лижах і мріє здійснити стрибок з парашутом.

Він каже, що його кінцева мета – дожити до 100 років і взяти на себе Роджера Федерера.