Україна здолала Швейцарію

04.09.2020 09:17   -

Збірна України здобула перемогу у першому матчі в 2020 році. У поєдинку першого туру Ліги націй збірна України перемогла Швейцарію з рахунком 2:1.

У команді Шевченка відзначились Андрій Ярмоленко та Олександр Зінченко.

Німеччина з Іспанією зіграли внічию, що дозволило збірній України очолити свою групу. Три очки і хороші дебюти Тимчика та Михайличенка. Нехай українська команда і провела нерівний матч, але глобальні цілі були досягнуті. Попереду Іспанія. Наступний матч “синьо-жовті” зіграють 6 вересня проти Іспанії на виїзді.

Україна - Швейцарія 2:1. Як це було | Футбол | Champion.com.ua


На перших хвилинах матчу збірна Швейцарії здивувала Україну агресивним і високим пресингом. “Жовто-сині” не могли зачепитися за м’яч, але володіння і територіальна перевага швейцарців не приводили до гострих моментів в останній третині. Перший гольовий епізод трапився біля воріт Зоммера. Малиновський розгорнув Соу і потужно вистрілив своєю лівою – Швейцарію врятувала штанга, а добивання у Ярмоленка не вийшло, – змальовує хід матчу  UA-Футбол.

Андрій Шевченко не зрадив своїм словам і в матчі з Швейцарією випустив на поле дебютантів Олександра Тимчика та Богдана Михайличенка. Обидва новачки відзначилися гольовими передачами, однак їхня гра справила нерівномірне враження.

Легко пояснити, чому. Тимчик отримував більше свободи в атаці. Його суперник по флангу Стівен Цубер не був небезпечним у творенні моментів і не відпрацьовував в обороні. Крім того, з трійки центрбеків збірної Швейцарії в полуфланзі Тимчика діяв номінальний фулбек Родрігес. І нарешті захисник “Динамо” користувався підтримкою Малиновського і Ярмоленка, які були одними з кращими в складі української збірної.

Протилежна ситуація склалася на лівому фланзі. Євген Коноплянка зіграв провальний матч і був замінений на самому початку другого тайму. Багато помилок допускав Олександр Зінченко. І в суперниках у Михайличенка були реактивні Мбабу і Емболо. Коноплянка і Зінченко часто залишали Михайличенка одного на двох швейцарців і йому доводилося виконувати величезний обсяг оборонної роботи.

Украина – Швейцария 2:1. Не без нервов и не без ошибок, но с чудо-голами ᐉ  UA-Футбол

Саме Малиновський був ключовим гравцем української збірної у виході з-під пресингу швейцарців. Так і вийшов перший гол. Джака втратив Малиновського і Руслан, отримавши м’яч, розрізав оборону Швейцарії шикарним пасом на Тимчика. Динамівець відірвався від суперників і зміг пробити, Зоммер не зафіксував м’яч, і Ярмоленко зіграв на добиванні п’ятою.

Після пропущеного гола Швейцарія не відмовилася від агресивного тиску, але свій м’яч забила з гольової ситуації іншого типу. У метрах тридцяти від воріт Зінченко купився на простий замах і не зіграв щільно з Сеферовичем, дозволивши форварду “Бенфіки” пробити сильно і точно в кут – Пятов не встиг зреагувати.

Останні 15 хвилин Україна відбивалася, швейцарці кілька разів вимагали пенальті, але в атаці не створювали нічого, за винятком нескінченних кросів в штрафну збірної України.

Одразу після перерви підопічні Петковича двічі могли виходити вперед. Спершу Мбабу подав у штрафну точно на голову Сеферович, але Кривцов на частку секунди випередив форварда швейцарців і перевів м’яч на кутовий. За мить Рубен Варгас пробив головою, проте від пропущеного м’яча Україну врятувала штанга.

Але як кажуть, “не забиваєш ти – забивають тобі”. На 68-й хвилині Ярмоленко віддав пас на Михайліченка, а захисник – на Олександра Зінченка. Він вирішив пробити в дотик, закинувши м’яч за спину воротарю у дальній кут. 2:1.

Украина — Швейцария. Наши оценки — football.ua


Після голу Зінченко підняв чорну пов’язку та показав руками на небо. Так гравець пом’янув лікаря збірної Ашота Худаєва, який помер від коронавірусу.

Після другого голу збірна України помітно перехопила ініціативу. Зінченко був близький до дубля – його щільний дальній удар на 75-й хвилині прийшовся трохи вище воріт Яна Зоммера.

Згодом контратака України 3 в 3 привела до шикарного моменту Мораеса, проте форвард господарів поля із забійної позиції пробив повз, майже не потрапивши по м’ячу.
Кінцівку зустрічі Швейцарія провела в атаках, однак постійні навіси в штрафну Пятова не призвели до загострення, – завершує аналіз гри sport.24.