Україна заборонила в’їзд з чотирьох держав без негативного тесту на коронавірус через небезпечний штам “Дельта”

24.06.2021 07:08   -

З 25 червня 2021 року громадянам, які прибули з Індії, Великої Британії, Росії, Португалії або перебували на їх території не менше семи днів, заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на коронавірус, – повідомляє МОЗ.

Тест необхідно зробити безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю). Такі обмеження ввели для зменшення ризику поширення штаму «Дельта» в Україні.

«На думку учасників наради, ситуація, що склалася, зумовлює необхідність запровадження додаткових ефективних протиепідемічних заходів із метою запобігання поширення нового штаму «Дельта» коронавірусу SARS-CoV-2 територією України, прискорення темпів вакцинації та забезпечення її доступності, особливо для уразливих до COVID-19 верств населення – осіб віком 60+, активізацію інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо необхідності застосування засобів індивідуального захисту, важливості й безпечності імунопрофілактики», – йдеться в повідомленні.

В Україні вже зареєстрували два випадки коронавірусної хвороби, спричинені штамом «Дельта». Зараз пацієнти перебувають в Олександрівській клінічній лікарні під медичним наглядом. Їхній стан стабільний.

За даними департаменту громадського здоров’я Великої Британії, цей штам у 1,6 разу заразніший, ніж «Альфа», у 2,26 разу частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 разу частіше — до реанімації. Через нього у Британії вирішили відкласти заплановане послаблення карантинних заходів. Із цим штамом також пов’язують нинішній спалах COVID-19 у РФ.