Україна з Америкою підкорює космос

18.09.2020 08:52   -

Запуск українсько-американської ракети-носія Antares корпорації Northrop Grumman відбудеться 30 вересня, – повідомляється на сайті Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США (NASA).

Основну конструкцію першого ступеня PH “Антарес” розробило “КБ “Південне”. А виготовив її наш “Південмаш” (Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова) у кооперації з українськими підприємствами “Хартрон-АРКОС” (Харків), “Київприлад” (Київ), “Хартрон-ЮКОМ” (Запоріжжя), “Чезара”, “Рапід” (Чернігів) та iн.

Як відомо раніше, у квітні цього року група співробітників ДП «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» і НВП «Хартрон-Аркос» ЛТД відбули до США для участі у роботах з підготовки до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman «Антарес», якою цього місяця планують доставити вантажі на Міжнародну космічну станцію на замовлення NASA  ракету-носій “Антарес”, основну конструкцію першого ступеня якої розробили й виготовили українці.

“Підготовка РН “Антарес” до пуску, її випробування i пуск виконані за участю українських фахівців, які у повному обсязі забезпечили виконання вcix операцій у своєму секторі відповідальності”, – інформує КБ “Південне”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США (NASA).

Запуск ракети-носія запланований на 05:27 за київським часом з космодрому Воллопс (штат Вірджинія).

За даними NASA, Antares із космічним корабелем Cygnus має доправити на Міжнародну космічну станцію близько 3629 кг вантажу.

15 лютого цього року з космодрому Воллопс вже було успішно запущено українсько-американську ракету-носій Antares з космічним кораблем Cygnus. Це був тринадцятий пуск ракети-носія з космічним кораблем Cygnus корпорації Northrop Grumman до МКС у межах програми NASA.