Україна стає однією з 12 країн світу, які мають замкнутий цикл виробництва боєприпасів для гранатометів

02.11.2021 10:40   -

Повний цикл серійного виробництва боєприпасів для підствольних та автоматичних гранатометів вперше в історії незалежної України стартував на Шосткинському заводі «Імпульс», що входить до складу «Укроборонпрому», – повідомляє генеральний директор Концерну Юрій Гусєв.

«Таким чином Україна стає однією з 12 країн світу, які мають замкнутий цикл виробництва боєприпасів для ведення ближнього бою, а також це знаменує початок відновлення боєприпасної галузі України», – наголосили в «Укроборонпромі».

Зазначається, що розробку та весь цикл держвипробувань боєприпасу ТОВ «Спеціальне конструкторське бюро «Вектор-В» провело за власні обігові кошти без залучення державного фінансування, однак з використанням науково-виробничого потенціалу ДП «Шосткинський завод «Імпульс». Також завод має всі необхідні можливості й компетенції для виробництва.

Український розробник – ТОВ «СКБ» «Вектор-В» – пройшов повний цикл державних випробувань ВОГ-17В.

«Завдяки цьому ми сьогодні демонструємо боєприпас для гранатомета, виготовлений винятково з деталей вітчизняного виробництва», – зазначив очільник ДП «Шосткинський завод «Імпульс» Віталій Кайнара.

Вперше в Україні створили повний цикл виробництва боєприпасів для ведення ближнього бою

Як наголосили в «Укроборонпромі», Україна завжди була залежною від постачання згаданих боєприпасів з-за кордону. «Тож постановка на серійне виробництво цього боєприпасу знаменує початок відновлення боєприпасної галузі України», – розповів генеральний директор Концерну Юрій Гусєв.

Нагадаємо: голова «Укроборонпрому» повідомив, що в Україні збудують новий патронний завод. Єдиний завод у країні закрився в Луганську у 2014 році.

Армія США шукає "розумні" гранатомети з підвищеною летальністю | Defense  Express