Україна слідом за Марокко, Єгиптом, Руандою, Маврикією та Зімбабве нарешті розпочала вакцинацію

24.02.2021 13:56   -

В Україні зробили перше щеплення вакциною від коронавірусу, – повідомляє у Facebook голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко.

«Знайомтеся, це – Горенко Євген Васильович. Він першим в Україні отримав щеплення від ковіду. Це лікар-реаманітолог із м. Черкаси, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні», — повідомив Скічко.

Він пояснив, що в області працюватиме каскадна модель вакцинації, яка передбачає роботу мобільних бригад у визначеному послідовному порядку.

Крім того, голова ОДА додав, що вакцинація відбудеться в пʼять етапів: на першому етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на другому – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на третьому – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах; на четвертому етапі – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. Пʼятий етап – усі інші категорії населення.

Пізніше, на засіданні уряду міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що станом на 13:30 в Черкаській області вакцинували вже 10 осіб, загалом вакцинація розпочнеться сьогодні в 7 регіонах.