Удод поїде до Києва просити зарплатню для працівників “Південмашу”

12.02.2015 16:47   -
Автор:

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод підтримав працівників «Південного машинобудівного заводу» імені А.М. Макарова і вже завтра буде вимагати від Кабінету Міністрів та Верховної Ради вирішити питання виплати зарплатні людям. З ним до Києва поїдуть представники ініціативної групи південмашівців.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу облради.
Це рішення було прийнято 12 лютого під час зустрічі Євгена Удода з мітингувальниками. Люди зібралися під стінами облради, щоб отримати допомогу від обласних депутатів, бо іншим шляхом домогтися виплати заборгованості вони не змогли. Голова облради провів зустріч з ініціативною групою, а потім виступив перед мітингувальниками.
«Я на стороні людей. Як керівник обласної громади і як людина. Тим більше, коли відбувається несправедливість – людям більше півроку не платять зарплату за їхню працю. Це не просто проблема співробітників ЮМЗ. Це – удар по іміджу всього Дніпропетровська як космічної столиці. Вирішити питання можна тільки на національному, центральному рівні. Але я зроблю все можливе, щоб допомогти південмашівцям! Завтра я поїду до Києва, буду добиватися зустрічі з прем’єр-міністром Яценюком, спікером Верховної Ради Гройсманом. Бо це не звичайний виробничій конфлікт, це – стратегічне питання для Дніпропетровщини. Будемо використовувати всі варіанти, щоб вирішити ситуацію на користь працівників», – підкреслив він.
Наприкінці зустрічі учасники мітингу узгодили умови, які вони будуть висувати київським високопосадовцям.
Читайте також: Митингующие работники «Южмаша» зашли в облсовет для переговоров (ФОТО)