Учасникам бойових дій монетизують пільги на комуналку

23.09.2019 10:45   -
Автор:

З 1 жовтня 2019 року змінюється механізм надання пільг на житлово-комунальні послуги. Відтепер, зокрема, учасникам бойових дій буде надано право отримувати пільги «живими» грошима. Це стане можливим за умови особистого подання заяви до управлінь соціального захисту населення за місцем реєстрації (проживання) не пізніше ніж 15 жовтня 2019 року. Про це пише 4studio.
Форма надання пільг вимагатимете самостійної щомісячної оплати за отримані житлово-комунальні послуги. АТ «Ощадбанк» вестиме персоніфікований облік пільговиків. Банк самостійно перераховуватиме кошти за надані пільговику комунальні послуги. При цьому сума пільги у грошовій безготівковій формі збільшуватиметься на розмір комісійної винагороди АТ «Ощадбанк», що становить 0,7 відсотка такої суми.
За заявою пільговика виплата пільги може здійснюватися у готівковій формі з місяця, що настає за місяцем подання такої заяви структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, у якій зазначаються реквізити поточного рахунка, відкритого пільговиком в АТ «Ощадбанк».
Для автоматизованої оплати комунальних послуг учасникам бойових дій необхідно до 1 жовтня 2019 року надати до управлінь соціального захисту населення за місцем реєстрації (проживання) номери мобільних телефонів, а також у разі зміни адреси місця реєстрації (проживання) або зміни складу сім’ї (одруження / розлучення / народження дитини) повідомити управління соціального захисту населення.
Детальніше про те, кому згідно з Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» нині гарантують пільги на оплату газу, електроенергії, опалення, квартирної плати та інших комунальних послуг ТУТ.