У ЗСУ заявили про ліквідацію генерал-майора армії РФ

07.06.2022 11:30   -

У Збройних силах України підтвердили загибель у Луганській області російського генерал-майора Романа Кутузова. Про це йдеться в повідомленні Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

«Ексклюзив. Зустрічайте. Командувач 1 армійським корпусом (орків) “динири” генерал – майор Роман Кутузов офіційно денацифікований і демілітаризований», – йдеться в повідомленні.

За словами журналіста Романа Цимбалюка, генерал-майор Кутузов до призначення в так званій “ДНР” обіймав посаду начальника штабу 29-ї загальновійськової армії Східного військового округу РФ.

«Роман Кутузов, командуючи підрозділами 1 армійського корпусу “ДНР” у Донецькій області, не щадив особовий склад, усвідомлено відправляв людей на забій із розумінням того, які будуть втрати», — зазначив Цимбалюк.

Ставлення генерала до особового складу як до «гарматного м’яса» негативно позначалося на морально-психологічному стані його підлеглих. «Командири батальйонів і рот не хотіли вести в атаку своїх людей і постійно саботували наступальні плани командування», — пише Цимбалюк.