У Запоріжжі випробували новозбудований міст через річку

16.12.2020 20:51   -

Укравтодор провів тест-драйв новозбудованого Балкового мосту у Запоріжжі на трасі Н-08, – повідомляється на сторінці Укравтодору.

Запорізький міст – це комплекс з 6 транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, в тому числі два 2 позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху, всього магістраль має протяжність 9 кілометрів.

13 грудня на першому етапі випробувань по проїжджій частині мосту проїхались 6 вантажівок вагою по 36 тонн кожна. Вони зупинялись у контрольних точках, для проведення замірів. На другому етапі випробувань на міст виїхали 8 вантажівок, вимірювалося навантаження у статиці. Показник прогину крайніх прольотів становить 11 мм, при допустимих 12 мм, середніх — 8 мм, при допустимих 9 мм.

Допустимі показники просідання споруди № 5, Балкового мосту, що веде з острова Хортиця до масиву Бабурка через річку Старий Дніпро, знаходяться у межах державних будівельних норм, – зазначають в Укравтодорі.

«Просідання під навантаженням відбулось суто в межах державних будівельних норм. Розбіжність не перевищує помилки вимірювання. Успішні випробовування дозволяють вже у грудні відкрити перший проїзд на мосту з Бабурки на Хортицю», — прокоментував результати випробувань керівник Державного агентства автомобільних доріг Олександр Кубраков.

Зображення може містити: небо, міст, надворі та вода