У Запоріжжі відкрили новий міст через Дніпро

24.12.2020 20:05   -

“Велике будівництво” Зеленського, попри всю критику і несвоєчасність, все ж має позитивні результати – у Запоріжжі сьогодні відкрили новозбудований міст через Дніпро.

Відсьогодні, 24 грудня, за участі Президента України Володимира Зеленського, відкрито рух частиною Запорізького мосту, з району Бабурка на острів Хортиця через Старий Дніпро“, – повідомив Укравтодор у Фейсбук.

Під час робочої поїздки до Запоріжжя Президент України Володимир Зеленський взяв участь у відкритті автомобільного руху новим мостом через р. Старий Дніпро (Балковий міст), 24 грудня 2020 року

Міст відкривав особисто президент Зеленський. Наразі відкрито першу частину мосту, будівництво якого планували ще з 1965 року. протяжність Запорізького мосту – понад 9 кілометрів, він складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких – 27 штучних споруд.

«Це флагман нашого мостового проекту, який є частиною програми «Велике будівництво». Загалом цьогоріч ми побудували 100 мостів в Україні. Найголовніший міст – Запорізький, він найбільший», – наголосив Глава держави.

Роботи з будівництва мосту здійснювала турецька компанія-підрядник «Онур Тааххут».

Повністю завершити будівництво мосту планують наступного року.