У Волинській області в будинку митника виявили контрабандні товари на суму 3,2 млн грн

07.05.2024 14:43   -

Працівники Бюро економічної безпеки у будинку у Волинській області, де проживав митник, вилучили контрабандні електронні сигарети. Їх загальна вартість становить 3,2 мільйона гривень.

Детективи Бюро викрили осіб, які налагодили реалізацію контрабандних електронних сигарет та рідин до них. Встановлено, що жителі одного з прикордонних районів області організували нелегальний продаж підакцизних товарів китайського виробництва. Продавали продукцію через Telegram-канали.

В ході слідчих дій було встановлено, що в будинку, де зберігався контрабандний товар, проживає працівник митниці. Наразі встановлюються шляхи потрапляння контрабанди до України та перевіряється ймовірна причетність працівників митниці до сприяння у транспортуванні підакцизних товарів через кордон.

За результатами обшуків житлового та офісного приміщень, детективи виявили та вилучили майже вісім тисяч електронних сигарет, а також рідини до них, готівку, мобільний телефон та ноутбук. Вартість конфіскованого майна оцінили в 3,2 мільйона гривень.

Триває досудове розслідування за підозрою у контрабанді підакцизних товарів (ч. 2 ст. 201-4 ККУ).

За матеріалами 49000.