У військах України затвердили нову систему бойових нагород

24.12.2021 07:01   -

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний своїм наказом запровадив нову бойову нагородну систему, яка, за його словами, підкреслить національну мілітарну ідентичність, – повідомляє «АрміяInform».

«Важливо докорінно змінювати наше військо, щоб воно повністю відрізнялося від противника і відповідало нашим історичним традиціям та сучасним європейським підходам. Попередня нагородна система була орієнтована на мирний час і не враховувала війни. Ми ж маємо належно і вчасно вшановувати військовослужбовців за мужність та героїзм у боротьбі з російською агресією», — заявив Залужний.

Основою нагород став хрест.

«Золотий хрест» — це нагорода бойових сержантів, «Срібний хрест» — офіцерів, а «Сталевий хрест» у вигляді бойової частини пірнача(холодна зброя ударно-дробильної дії), призначений для командувачів. У разі нагородження воїна однією відзнакою кілька разів до нагороди додадуться «зірка» або «дубова гілка».

У вересні цього року Залужний затвердив нарукавні емблеми всіх окремих бригад територіальної оборони Сухопутних військ. Затверджені емблеми розроблені в єдиному стилі і включають елементи історичних символів регіонів.

Головнокомандувач ЗСУ затвердив нову систему бойових нагород у вигляді  хрестів - портал новин LB.ua