У США запустили ракету, в будівництві якої брало участь “КБ “Південне”

12.08.2021 09:35   -

З Центру космічних польотів, що на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) відбувся другий пуск ракети-носія середнього класу “Антарес”, участь у розробці якої взяли фахівці ДП “КБ “Південне”, – повідомляє Дніпропетровська облрада. Один зі ступенів ракети розробляли конструктори із Дніпра. Ракета доставила на орбіту близько 4 тон вантажу.

Ракета-носій “Антарес” вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus, на борту якого знаходиться майже 4 тони корисного вантажу NASA для Міжнародної космічної станції. “Антарес” складається з двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня було розроблено фахівцями ДП “КБ “Південне” та виготовлено ДП “ВО ПМЗ” у кооперації “Хартрон-ЮКОМ” (Запоріжжя), “ЧЕЗАРА”, “РАПІД” (Чернігів) на замовлення кооперації Northrop Grumman (США). В рамках програми “Антарес” українська сторона виконала весь комплекс робіт з проєктування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для ракети-носія“, – сказано в повідомленні.

Фахівці КБ “Південне” в режимі реального часу здійснювали технічну підтримку пуску, приймали та обробляли телеметричну інформацію, забезпечили повне виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності. Усього з 2013 року ракета-носій “Антарес” стартувала 15 разів, 14 з них успішно.

NASA показало испытание ракеты «Антарес» с российским двигателем — Naked  Science

Ракета-носій Antares американської компанії Northrop Grumman вже успішно вивела на орбіту Землі вантажний корабель Cygnus, який прямує до Міжнародної космічної станції (МКС) для доставки корисного навантаження і продовольства.

Очікується, що Cygnus здійснить стикування з МКС 12 серпня і пробуде на ній три місяці, перед тим, як повернутися на Землю. Northrop Grumman проводить операції з доставки корисних вантажів і вивезення сміття з МКС за допомогою Cygnus з 2014 року. Цей запуск став 16-м для вантажного корабля. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.