У справі викрадення ДФСниками підприємця з Дніпра триває слідство, але винні досі на посадах

15.08.2019 14:00   -
Автор:

Після допиту у податковій директора компанії з Дніпра відвезли за місто та майже місяць утримували на одній з турбаз під пильним наглядом охоронця. Та самі фіскали називають це «програмою із захисту свідків». Численні запити, звернення, дзвінки та СМС у ГПУ, ДБР і ДФС майже не дали відповідей і результатів.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “СтопКор“.
Адвокати бізнесмена звернулися із заявою до правоохоронних органів за фактом викрадення. Зокрема, у Державне бюро розслідувань, до Генпрокуратури та у центральний апарат фіскальної служби України.

Проте цілком неочікувано для всіх відреагував на ситуацію перший заступник голови ДФС України Сергій Білан. Йому підпорядковуються обласні служби, саме він мав би звільнити Пенькова. Але останній і досі у тепленькому кріслі.

Перший заступник голови ДФС Сергій Білан (скріншот)
«Як проходила моя зустріч із Сергієм Біланом: я йому доповів цю історію і він сказав, що він довіряє податковій міліції Дніпропетровській області та впевнений в тому, що Кирила Суворова не утримує податкова міліція, це при тому, що після цього на початку липня сам Сергій Пеньков підтвердив, що Кирило Суворов перебував у них», – розповідає адвокат компанії «СОФТ ОІЛ» Роман Могила.
Два тижні тому в будівлі Дніпровської ДФС провели обшуки слідчі Державного бюро розслідувань. Правоохоронці відкрили два кримінальних провадження за фактами незаконних дій керівництва обласної фіскальної служби.
Представники кількох громадських і правозахисних організацій напередодні у Києві намагалися з’ясувати, на якому етапі слідство.
Як зазначає правозахисник ГО «Стоп корупції» Олександр Омельченко, провадження, яке було відкрите в територіальному відділенні ДБР в Полтавській області, витребувано та об’єднано в одне провадження. Проведені обшуки, була виїмка документів в Головному управлінні ДФС Дніпропетровської області, слідство працює. Наразі слідчі у цьому провадженні допитують свідків, з якими можна встановити контакт.