У Сінгапурі народилось немовля з антитілами до коронавірусу

29.11.2020 13:34   -

Припущення про те, чи може імунітет до коронавірусу передавитись від матері до дитини підтвердились у Сінгапурі, де жінка, перехворівши ковідом під час вагітності, народила дитину із антитілами до вірусу, – повідомляє The Straits Times.

“Драматична” вагітність, спричинена зараженням Ковід-19, коли жінка була вагітною, закінчилася сльозами радості для 31-річної місіс Селін Нг-Чан, що народила другу дитину на початку цього місяця. За словами педіатра, хлопчик на ім’я Олдрін не тільки народився зроровим – він навіть має антитіла проти вірусу Covid-19. Пані Нг-Чан є однією з небагатьох жінок у Сінгапурі, які інфікувались коронавірусом під час вагітності.

Це дуже цікаво. Наш педіатр сказала, що мої антитіла до Covid-19 зникли, але в Олдріна є антитіла до Covid-19. Мій лікар підозрює, що я передала йому свої антитіла до Covid-19 під час вагітності“, – розказує мати.

З вагою 3,5 кг, хлопчик народився 7 листопада в Національній університетській лікарні (NUH) у Сингапурі і схожий на свою старшу сестру Олдріну, якій зараз 2 роки.

Я завжди хотіла хлопчика, оскільки дуже добре з ними спілкуюсь, маючи в родині трьох молодших братів“, – сказала жінка.

Пані Нг-Чан розказала, що її вагітність була важкою, оскільки вона, її мати та її дочка заразилися Covid-19 після повернення з сімейного відпочинку в Європу в березні. Її чоловік та батько, які також були в поїздці, уникли зараження.

Загалом, невідомо, скільки немовлят у Сінгапурі народилося у жінок, які мали Covid-19 під час вагітності.

Голова відділення акушерства та гінекології жіночої та дитячої лікарні, доцент Тан Хак Кун заявив кореспонденту The Straits Times, що кількість вагітних жінок, інфікованих Covid-19, які перебувають у лікарні, “дуже низька”, і жодна ще не народила. Професор Тан зазначив, що дані, опубліковані Королівським коледжем акушерів-гінекологів у Великобританії в жовтні, свідчать про те, що передача Covid-19 від вагітної жінки дитині під час вагітності або пологів є рідкістю.