У Швейцарії створили найпотужнішу зарядну станцію, вона заряджає будь-яке авто за 15 хвилин

02.10.2021 10:13   -

Швейцарський концерн АВВ представив найпотужнішу і найшвидшу в світі зарядну станцію для електромобілів. Потужність станції Terra 360 становить 360 кіловат, вона здатна повністю зарядити будь-який електромобіль за 15 хвилин. Також вона може заряджати одночасно чотири машини. Причому всього за три хвилини станція закачує заряд на 100 км пробігу, – повідомляє Reuters.

Компанія відзначає, що Terra 360 також може повністю зарядити відразу чотири електромобілі за одну ніч. На думку АВВ, цю можливість замовники будуть використовувати найчастіше, тому що зарядна станція призначена для бізнес-клієнтів, а не для приватних власників електромобілів. Рекордна потужність Terra 360 дозволить скоротити черги на зарядних станціях.

Європейські мережі із зарядки електромобілів зможуть отримати Terra 360 вже до кінця 2021 року, а поставки в США, країни Латинської Америки та Азіатсько-Тихоокеанського регіону почнуться в 2022 році.

Ціну своєї зарядної станції АВВ не хоче оголошувати публічно – швидше за все, вона буде змінюватися для кожного конкретного замовника.

Видання Engadget відзначає, що далеко не всі електромобілі зможуть безпечно заряджатися при такій потужності. Повноцінно використовувати Terra 360 здатні хіба що Porsche Taycan, Lucid Air, Tesla Model 3 і Model Y. При цьому швидка зарядка високої потужності негативно позначається на стані акумуляторів – його ємність падає, тому виграш часу може в прямому сенсі дорого обійтися автовласникові.

Нагадаємо, що Shell заявила, що за 4 роки встановить у Великобританії 50 000 зарядних станцій для електромобілів.