У школах замість «Захисту Вітчизни» викладатимуть «Захист України»

26.02.2020 20:13   -
Автор:

Відповідно до постанови Кабмін від 26 лютого 2020 року у школах викладання предмету «Захист Вітчизни» припиняється. Замість цього предмета викладатимуть «Захист України». Про це повідомляється на сайті МОН.
Зміну назви шкільного предмета чиновники пояснюють прагненням відійти від радянської традиції, яка розмивала національну ідентичність, пропонуючи в якості патріотичного символа абстрактну «Вітчизну».
«Наша освіта довго наслідувала радянську парадигму, і предмет “Захист Вітчизни” – один із проявів цього. Це неправильно, що на п’ятому, практично шостому році війни ми досі не спромоглися замінити абсолютно радянську назву предмета “Захист Вітчизни” на “Захист України”. Це важливий акцент, і я рада, що ми нарешті його поставили. Тепер не менш важливе завдання – покращувати зміст цього предмета і матеріально-технічне забезпечення шкіл», – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.
Втім, мета навчального предмету для старшокласників українських шкіл залишається незмінною – надати учням знання та уміння в області захисту України та дії в надзвичайних ситуаціях.
Картинки по запросу