У річницю обстрілу Маріуполя терористи 5 разів порушили режим тиші на Донбасі

25.01.2021 08:54   -

Прес-служба ООС повідомила про 5 зафіксованих випадків режиму припинення вогню, що були здійснені російсько-терористичними військами 24 січня. Бойовики здійснили збройні провокації поблизу населених пунктів Водяне, Піски та Південне – терористи використовували стрілецьку зброю, кулемети та гранатомети.

Так, неподалік населених пунктів Піски та Південне збройні формування Російської Федерації неодноразово відкривали вогонь в бік наших позицій з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, противник вів вогонь з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї“, – сказано в повідомленні.

Про всі випадки збройних провокацій було повідомлено представникам ОБСЄ.

Обстріли з боку терористів не призвели до втрат і поранень в українських підрозділах.

Від початку поточної доби, 25 січня, вздовж всієї лінії розмежування порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

24 січня Командування ООС вшанувало пам’ять загиблих мирних мешканців, що стали жертвами терористичного обстрілу житлових кварталів Маріуполя – шість років тому збройні формування РФ відкрили по житловому мікрорайону «Східний» у Маріуполі вогонь з ракетних установок «Град» та «Ураган». Внаслідок обстрілу загинула 31 особа, з них – двоє дітей.

На заході були присутні представники Командування операції Об’єднаних сил, військових частих, керівництво міста і області, правоохоронці та небайдужі жителі міста. Під час церемонії, коли присутні вшановували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, по всьому місту пролунала сирена, що лунала й 6 років тому, під час обстрілу…“, – повідомила прес-служба.

May be an image of 2 людини та people standing