У Раді презентували стратегію реінтеграції ветеранів

12.02.2020 16:31   -
Автор:

Міністерство у справах ветеранів представило проект Стратегії реінтеграції ветеранів до мирного життя і його обговорення пройшло в комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.
Очільниця міністерства у справах ветеранів Оксана Коляда відмітила, що основною метою програми є саме соціалізація ветеранів. В якості першочергових задач Стратегії визначено створення електронного реєстру ветеранів, навчання та перекваліфікація, працевлаштування, забезпечення житлом та медична реабілітація учасників бойових дій.

Крім того, заплановане відкриття Ветеранських просторів в регіонах України, які мають стати фронт-офісами Мінветеранів на місцях. Задачами цих центрів буде усебічна підтримка ветеранів, залучення до співпраці волонтерських та інших недержавних організацій.
Також планується продовжити роботу зі створення військ територіальної оборони, виділення їх у окремий вид військ із залученням до служби в них саме ветеранів, які мають скласти основи таких підрозділів.
Днепр.Главное