У Раді підтримали ініціативу Резніченка щодо оздоровлення дітей учасників АТО

03.06.2015 13:27   -
Автор:

Народні депутати України від Дніпропетровщини підтримали ініціативу голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка щодо безкоштовного оздоровлення дітей учасників АТО. Найближчим часом законопроект «Про оздоровлення та відпочинок дітей» буде внесений до порядку денного сесії Верховної ради. Документ передбачає надання пільг на оздоровлення дітям-переселенців з Донбасу, Криму та дітям учасників АТО.
Про це народний депутат України Максим Курячий заявив на брифінгу у Верховній Раді, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
«Найголовніше, що є в нашому житті, – це діти. Чужих дітей не буває. Саме тому, наш священний обов’язок забезпечити умови для розвитку дітей, – заявив Максим Курячий . – Нещодавно у нас відбулася розширена нарада за участю голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка. Ми обговорювали важливі питання, серед них організація відпочинку дітей учасників АТО та дітей переселенців із зони АТО. Голова Дніпропетровської ОДА звернувся до нас з проханням знайти можливість врегулювати ситуацію».
Читайте також: Дніпропетровський губернатор відстав від своїх колег
Максим Курячий повідомив, що він разом з народними депутатами Андрієм Павелко та Іваном Куліченко підготував та зареєстрував відповідний проект закону. «Ми беремо на себе зобов’язання в найближчий час внести цей законопроект до порядку денного сесії та прийняти за основу та в цілому», – зазначив народний депутат.
Нагадаємо, що зараз в Дніпропетровській області проживають близько 5 тисяч дітей-переселенців. Батьки 1,5 тисячі таких дітей вже надали згоду на їх відпочинок у пришкільних таборах. Наразі організація їх відпочинку відбуватиметься за рахунок місцевих бюджетів. Прийняття нового закону дозволить оздоровлювати дітей коштом держави.
Читайте також: Багатодітна родина отримала подарунки від Валентина Резніченка (ФОТО)