У Південній Осетії скасували проведення референдуму про приєднання до Московії

31.05.2022 12:13   -

Так званий «президент» самопроголошеної Південної Осетії Алан Гаглоєв призупинив дію указу свого попередника про проведення «референдуму» для приєднання «республіки» до складу Московії.

Про це йдеться у відповідному указі Гаглоєва.

Крім того, він постановив провести консультації з кремлем «з усього комплексу питань, пов’язаних із подальшою інтеграцією».

Зазначається, що Гаглоєв у своєму указі відзначив неприпустимість одностороннього рішення референдуму з питань, що стосуються законних прав та інтересів рф.

13 травня колишній «президент» самопроголошеної Південної Осетії Анатолій Бібілов підписав указ про проведення 17 липня «референдуму» про входження Південної Осетії до складу рф.

Південна Осетія — самопроголошена держава, створена Московією за рахунок окупації Грузії. Кремль визнав незалежність Південної Осетії та Абхазії після московсько-грузинської війни в серпні 2008 року. У регіоні розміщено одну з російських військових баз, а сама “республіка” дотується з московщини. За даними ВВС, у 2021 році фінансова допомога від Кремля склала майже 83% доходів місцевого бюджету.

31 березня в Грузії відреагували на можливе приєднання Південної Осетії до складу Московії. Глава МЗС країни Давид Залкаліані заявив, що такий “референдум” не матиме юридичної сили, оскільки грузинський регіон перебуває під окупацією.