У П’ятихатках дільничну комісію не допустили до приміщення — ОПОРА

21.03.2019 10:00   -
Автор:

У місті П’ятихатки Дніпропетровської області дільнична комісія №120441 на окрузі №34 не отримала доступ до приміщення за оприлюдненою на офіційному сайті ЦВК адресою, тож наразі проводить засідання в приміщенні міської ради.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу ГМ ОПОРА у Дніпропетровській області.
«На офіційному сайті Державного реєстру виборців зазначено, що дана виборча дільниця утворена на постійній основі і розташовується за адресою м. П’ятихатки, вул. Мірошниченка, б. 107 (відділення поштового зв’язку, актова зала). За словами голови ДВК №120441 Володимира Федіщенка, комісію не допустили до приміщення за вищезазначеною адресою через «позицію нового керівника». Тому вона вимушена проводити засідання у приміщенні міської ради м. П’ятихаток, що знаходиться по вулиці Садовій, б. 79. Члени дільничної комісії подали заяву щодо факту порушення виборчого законодавства до місцевого відділку поліції, відповідну скаргу до ОВК №34 та до ЦВК», – йдеться в повідомленні.

Секретар П’ятихатської міської ради Наталія Велика зазначила, що П’ятихатська міська рада подала до суду за даним фактом, а також надала залу засідань міської ради для тимчасового користування.
Читайте також: В Днепре одна избирательная комиссия до сих пор не может собраться (ВИДЕО)

Спостерігачі ОПОРИ висловили занепокоєння у зв’язку з тим, що запропонована дільниця не забезпечена необхідним обладнанням, передбаченим законом. Печатку ДВК та документацію голова дільничної комісії носить з собою, оскільки ДВК не має власного сейфа. Окрім того, ДВК №120441 не має можливості працювати в штатному режимі. Як зазначили спостерігачу ОПОРИ члени комісії, якщо ситуація не буде вирішена, понад 1000 людей можуть не реалізувати своє право голосу.