У Одеській області підрядники вкрали 3,7 млн грн на відновленні енергоінфраструктури після ворожих обстрілів

19.08.2024 16:18   -

На Одещині судитимуть двох керівників підрядних компаній за розкрадання 3,7 млн грн на відновленні енергетичної інфраструктури регіону після ворожих обстрілів. Їм інкримінують заволодіння державними коштами та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Обвинувальний акт стосовно керівників скеровано до суду. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Одеську обласну прокуратуру.

Встановлено, що підприємці заволоділи державними коштами виділеними на відновлення енергетичної інфраструктури регіону, яка була пошкоджена через ворожі обстріли взимку 2023 року.

НЕК “Укренерго”, з метою ліквідації наслідків ракетних обстрілів, уклало договір з підрядною організацією для здійснення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електричного обладнання. За договором необхідно було виконати роботи з демонтажу та переміщення двох автотрансформаторів для заміни пошкоджених та їх підключення.

В якості субпідрядної організації для залізничних перевезень підрядник залучив раніше знайомого директора логістичної компанії, з яким мав договір транспортного експедирування.

“Обвинувачені, достеменно знаючи, що автотрансформатори вже перевезено територією Одеської області, внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо вартості їх транспортування та послуг з міжнародних перевезень, які фактично не виконувались.

Внаслідок таких дій державному підприємству завдано понад 3,7 млн грн збитків.

З метою відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди прокуратурою пред’явлений позов”, – йдеться у повідомленні Одеської обласної прокуратури.