У них знову горить. На московщині почалися дві масштабні пожежі

25.04.2022 07:59   -

У ніч на 25 квітня у Фокінському районі Брянська (РФ) почалася пожежа на нафтобазі.

Про це повідомили у головному управлінні МНС Московії у Брянській області.

Нафтобаза знаходиться на Московському проспекті.

«До місця виклику направлені пожежно-рятувальні розрахунки з підвищеного рангу пожежі. Після прибуття встановлено, що відбувається горіння на території нафтобази», — поінформували у МНС.

Причину пожежі у відомстві не повідомили.

У прес-службі уряду Брянської області повідомили агентству ТАСС, що на нафтобазі спалахнули резервуари.

Жителів будинків, які розташовані біля нафтобази, почали евакуйовувати.

У соцмережах повідомляють, що у місті виникло як мінімум дві пожежі. Місцеві жителі нібито чули «потужні хлопки».

Московитські ЗМІ пишуть, що горить нафтобаза Дружба, яка входить до комплексу нафтопроводу Дружба, через який до Європи транспортується московитська нафта.

За повідомленнями місцевих жителів в пабліках, перед двома пожежами прогриміло два вибухи, зокрема в районі заводу Сільмаш, і спалахнула пожежа в районі нафтобази «Дружба». Повідомляється, що загорілися резервуари з паливом.

ЗМІ пишуть, що, за непідтвердженою інформацією, вибух стався на території місцевої військової частини.

Нафтабази, що горять у Брянську, входять до комплексу нафтопроводу Дружба, через яку до Європи надходить нафта. Брянськ – головна розподільна ділянка. Брянська нафтобаза належить «Роснєфті». Ця нафтова компанія бере активним чином участь у «Z-операції» шляхом поставки нафтопродуктів, в т.ч. на своїх фірмових бензовозах.

Крім того, Брянська нафтобаза бере участь в експлуатації нафтопроводу «Дружба», що належить «Транснєфті».

Нагадаємо, що останні кілька тижнів Московія ледь не щодня у вогні. Так, 1 квітня уночі у московитському Бєлгороді загорілася нафтобаза. Місцева влада почала відселяти жителів сусідніх із палаючим об’єктом жителів.

20 квітня у самому центрі Москві біля мерії виникла пожежа. Того ж дня на території хімзаводу у місті Кінешма також сталася пожежа. За даними російських ЗМІ, вогонь пошкодив будинок цеху на площі 1,5 тис. кв. м.

21 квітня у російському місті Твер сталася пожежа у будівлі Другого центрального науково-дослідного інституту Міністерства оборони Московії.