У Нікополі відкрили перший фрагмент пам’ятнику «Захисник України» (ФОТО)

18.10.2016 15:45   -
Автор:

14 жовтня нікопольці відзначили одразу три свята – День українського козацтва, Покрови Пречистої Богородиці та День Захисника України. Символічно, що саме цього дня відбулося відкриття частини меморіалу «Захисник України». Співавторами цього пам’ятника стали скульптор Микола Гапон, історик Станіслав Каширний, фотограф Юрій Горобець, учасники АТО та члени родин загиблих солдатів. Перша частина пам’ятника являє собою 15-ти тонний камінь, на якому вирізьблена мапа України. Другою частиною стане фігура солдата – захисника нашої Батьківщини.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Нікопольскої міськради.
Почесне право відкрити пам’ятник було надано голові комітету родин бійців загиблих у зоні АТО Людмилі Асмоловій та учаснику бойових дій у зоні АТО, Народному Герою України, члену громадської організації «Спілка ветеранів бойових дій Нікопольщини» Ігорю Акулініну. Після чого воїнів, що загинули, захищаючи Україну, згадали хвилиною мовчання. Завершився мітинг молитвою за мир, покладанням квітів до меморіалу «Захисник України» та до брандмауеру зі світлинами нікопольських воїнів, котрі загинули у зоні проведення АТО.
Нагадаємо, що пам’ятник “Захисник України” за поданням матері воїна АТО Андрія Асмолова Людмили Миколаївни став переможцем конкурсу на кращий ескізний проект благоустрою центральної площі Нікополя та прилеглих територій «Місто для людей».