“У нас просто вибору немає, нам потрібно перемогти!”: історія захисника з ТрО Дніпра

14.03.2024 17:29   -

Віталій – молодший сержант 108-ї бригади ТрО. 27 років він пропрацював на шахті, а на пенсії мріяв про спокійне життя. Проте повномасштабне вторгнення росії в Україну кардинально змінило його плани. Тепер він захищає нашу землю у складі зенітно-ракетного взводу, – повідомляє «Наше Місто» з посиланням на 108-у окрему бригаду ТрО.

Віталій майже все життя пропрацював на цивільній професії. І, вийшовши на пенсію, він сподівався спокійно жити, присвячуючи свій час родині, друзям, улюбленим справам. Однак мирне життя закінчилося, коли розпочалася широкомасштабна війна. У перший же день Віталій зрозумів, що він потрібен там, на фронті.

Так, у перший же день війни Віталій прийшов до військкомату. Він сподівався, що війна швидко закінчиться, тому не брав з собою багато речей.

«Вже 24 лютого 2022 року я прийшов до військкомату. Міркував, що все швидко закінчиться, а тому взяв із собою в рюкзак мінімум речей. Сподівався тиждень-два і все, однак тижні перетворилися на роки», – ділиться військовослужбовець.

Спочатку доброволець служив у стрілецькому батальйоні. Пригадує, як в перші дні всі згуртувалися для того, аби разом робили коктейлі Молотова. Вишукували рубежі, де зустрічатимуть ворога. Зараз же він захищає українське небо у складі зенітно-ракетного взводу.

«У нас тут служать різні люди. У кожного була своя спеціальність, кожен чимось займався у мирному житті, а зараз нам всім довелося згуртуватися, взяти зброю і захищатися. Без сумніву: Перемога буде за нами! У нас просто вибору немає, нам потрібно перемогти!», – каже Віталій.

Віталій зізнається. Що йому, як людині мирної професії, інколи буває дуже сумно за рідними. Але він говорить, що чітко розуміє, чому і для чого він тут, на фронті.